Składniki: mąka tortowa 2 szklanki, mąka pszenna graham typ 1850 1/2 szklanki, cukier 1 łyżeczka, sól - szczypta, jajka 1 sztuka, olej rzepakowy 2 łyżki, mleko 2-2,5 szklanki, woda gazowana 1 szklanka, serek twarogowy śmietankowy 25 dag, śliwki 10 sztuk, cukier wanilinowy 2 łyżeczki, cukier 1,5 łyżki mąkę tortową, mąkę graham, jajko, olej, mleko, wodę, cukier, sól wsypać do naczynia i mikserem dokładnie zmiksować na lejące ciasto, odstawić na 30 minut patelnia naleśnikarka 22 cm - patelnię tylko raz posmaro... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...