marmolada z szarej renety...

marmolada z szarej renety...

marmolada z szarej renety...

Składniki: 2 kg szara reneta, 2 łyżki sok z cytryny, 1/2 kg cukier, 1 opakowanie żelfix 2:1, 2 szklanki woda jabłka umyć i obrać ze skórki i pokrojone na kostkę wrzucać do garnka z wodą z sokiem cytryny mieszając doprowadzić do zagotowania wsypać cukier i na średnim ogniu gotować z 10 minut mieszając na koniec wsypać żelfix i mieszając gotować ze 2-3 minuty od razu napełniać wyparzone słoiczki do pełna, mocno zakręcić i postawione na zakrętkach zostawić do ostudzenia przechowywać w ci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.