Roasted beetroot carpaccio with goat cheese

Roasted beetroot carpaccio with goat cheese

Roasted beetroot carpaccio with goat cheese

Traditional carpaccio is the international name of a typical Italian dish made with raw meat (such as beef, veal, venision), thinly sliced or pounded thin and served mainly as an appetizer. Today the term carpaccio is used for any preparation made with thinly sliced raw meat, fish (salmon, tuna) or v egetables and fruits. Beetroots are a good source of folic acid and manganese. Folic acid is necessary to synthesize DNA, repair DNA, produce healthy red blood cells and prevent anemia. Manganese is a micronutrient... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Katie

Warto przeczytać

Dieta dla osób z grupą krwi AB

Produkty niezgodne z Twoją grupą krwi mogą przyczynić się do wzrostu wagi, gromadzenia się toksyn w tkance tłuszczowej czy nawet większego ryzyka zachorowania na choroby układu pokarmowego czy krążenia?

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi 0

W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi B

Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi A

Spożywanie produktów, które są szczególne istotne dla danej grupy krwi pomaga oczyszczać organizm z toksyn, które mogą być gromadzone w tkance tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Autor

wkuchnikatiewkuchnikatie

Kulinarny świat Kasi i Pawła Spróbujecie tutaj nowych smaków jak również przypomnicie sobie zapachy unoszące się w rodzinnym domu! http://www.wkuchnikatie.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

carpaccio, diety, dieta

Inne przepisy z W kuchni Katie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.