Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi z kapustą i grzybami
Takie pierogi oprócz ruskich to przysmak moich dzieci. Polecam.
SKŁADNIKI
1/2 kilograma kapusty
5 dag grzybów suszonych
2 cebule
olej rzepakowy
sól , pieprz
Na ciasto
1/2 kg maki
1 szklanka gorącej wody
2 łyżki oleju
2 jajka
1 żółtko
WYKONANIEZ mąki i pozostałych składników wyrabiamy ciasto, powinno być szkliste.Kapustę spłukujemy wodą, odgotowujemy do miękkości.Grzyby zalewamy wodą moczymy, a potem gotujemy ok . 1 godz.Cebulkę dusimy na oleju, dodajemy pokrojone grzyby i dalej obsmażamy tak... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy
Autor
pozytywna45
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, grzyby, kapustą, pierogi z kapusta i grzybami, pierogi, cebula, ciasto, zupa grzybowa, mak, jajko, duszone, mąka, susz, ciasto z makiem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, dania na gorąco
Inne przepisy z W kuchennym oknie Ewy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję