Panna cotta z herbacianą galaretką

Panna cotta z herbacianą galaretką

Panna cotta z herbacianą galaretką

Przepis na : deser

Smaczny włoski deser z herbacianą galaretką o smaku porzeczek .  Polecam na letni deser do popołudniowej kawy. 250 ml  herbaty o smaku porzeczkowym Teekanne 1 łyżka cukru 1 łyżka żelatyny 330 ml śmietany 30% 100 g białej czekolady 2 łyżki cukru 50 ml mleka 1,5 łyżki żelatyny Ulubione owoce Herbatę podgrzewamy w garnuszku. Wsypujemy cukier i mieszamy do momentu rozpuszczenia. Wsypujemy żelatynę, mieszamy. Odstawiamy do delikatnego stężenia. Przelewamy do małych przezroczystych kubeczków  lub k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.