Pizza z kilkoma rodzajami sera jest bardzo delikatna a zarazem różnorodna w smaku. Warstwy sera ciekawie się łączą i przenikają w smaku. Ostrego smaku nadaje czerwona cebula. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 3/4 szklanki letniej wody 25 g świeżych drożdży 3 łyżki oleju Wierzch: 250 g filetu z piersi kurczaka 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego Przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 1 czerwona cebula 4 plastry topionego serka Gouda 6 plastrów wędzonego ... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...