Mąka orkiszowa pełnoziarnista – czy warto ją stosować?

Mąka orkiszowa pełnoziarnista – czy warto ją stosować?

Mąka orkiszowa pełnoziarnista – czy warto ją stosować?

Artykuł sponsorowany Mąka orkiszowa jest coraz powszechniej stosowana w kuchni Polaków. I słusznie, ponieważ jest o wiele zdrowsza niż mąka pszenna. Można przyrządzać z niej rozmaite wypieki, dania i przekąski. Jednym z typów mąki orkiszowej jest mąka pełnoziarnista. Do czego ją wykorzystać? Jakie są jej właściwości? Gdzie można ją kupić? Wyjaśniamy. Najzdrowsza mąka orkiszowa Mąka orkiszowa to jeden z najzdrowszych, jeśli nie najzdrowszy, rodzaj mąki. Doceniano ją już w starożytności oraz w średniowieczu. Swoje licz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Via Gusto

Autor

Monika JerzakMonika Jerzak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, kluski, ciasto, chleb, naleśniki, makaron, pierogi, biszkopt, gofry, przekąski, naleśnik, ciasto na naleśniki, chleb na zakwasie, ciasto na pierogi, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Via Gusto

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.