Co to jest miso?

Co to jest miso?

Co to jest miso?

Miso to tradycyjna japońska pasta fermentowana, wykonana głównie z soi. Istnieją również wersje z dodatkiem ryżu, jęczmienia lub innych składników. Dzięki długiemu procesowi fermentacji, miso nabiera unikatowego smaku i aromatu oraz wiele korzystnych właściwości zdrowotnych. Jaki smak ma pasta miso? Pasta miso charakteryzuje się bogatym, złożonym smakiem – głównie jest to smak słony. W zależności od czasu fermentacji i typu miso, smak może być też słony, słodki, owocowy, czy ziemisty. Najpopularniejsze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Via Gusto

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję