Przepyszne, znane na cały świat, ciasto czekoladowe, choć mimo gorzkiej czekolady dość słodkie, ale rozpływające się w ustach. Jednym słowem obłędne, najlepiej smakuje z mocnym espresso ;)Składniki:2 tabliczki gorzkiej czekoladykostka masła zawartość tłuszczu 83%1/2 szklanki mąki1 i 1/2 szklanki cukru5 jajekSposób przyrządzenia:Kostkę masła roztapiamy i rozpuszczamy w nim 2 tabliczki czekolady. Studzimy.Jajka miksujemy z cukrem, a następnie dodajemy mąkę. Do całości wlewamy roztopioną czekoladę z masłem.Ciasto p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...