Nie ma jak jogurt domowej roboty! Smacznego! Składniki 1 l mleka surowego 1 łyżeczka jogurtu typu bałkański Przygotowanie Mleko doprowadzić do wrzęnia i gotować 10 min. Odstawić, żeby wystygło do temperatury około 40 °C. Na stole rozłożyć duży ręcznik. Garnek ustawić na środku. Jogurt wymieszać z kilkoma łyżkami chłodnego mleka w miseczce i dodać do reszty mleka w czterech miejscach z brzegu i też na środku. Przykryć. Garnek zawinąć w ręcznik i jeszcze dodatkowo przykryć innym ręcznikiem. Zostawić na 7 godz.... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Nazywam się Duygu Bolikowski, jestem architektem i menedżerem projektów, pochodzę z Turcji, a od kilkunastu lat mieszkam i pracuję w Polsce. Lubię przedstawiać Polakom swój rodzinny kraj, w tym także jego kuchnię. Od 2012 roku prowadzę blog kulinarny TureckiePrzepisy.pl, gdzie przedstawiam najróżniejsze potrawy kuchni tureckiej. Mój synek Leon jest moim pomocnikiem w kuchni, a mój mąż Łukasz jest najważniejszym konsumentem.