YOĞURT, czyli jogurt turecki

YOĞURT, czyli jogurt turecki

YOĞURT, czyli jogurt turecki

Nie ma jak jogurt domowej roboty! Smacznego! Składniki 1 l mleka surowego 1 łyżeczka jogurtu typu bałkański Przygotowanie Mleko doprowadzić do wrzęnia i gotować 10 min. Odstawić, żeby wystygło do temperatury około 40 °C. Na stole rozłożyć duży ręcznik. Garnek ustawić na środku. Jogurt wymieszać z kilkoma łyżkami chłodnego mleka w miseczce i dodać do reszty mleka w czterech miejscach z brzegu i też na środku. Przykryć. Garnek zawinąć w ręcznik i jeszcze dodatkowo przykryć innym ręcznikiem. Zostawić na 7 godz.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tureckie Przepisy

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Autor

DuyguDuygu

Nazywam się Duygu Bolikowski, jestem architektem i menedżerem projektów, pochodzę z Turcji, a od kilkunastu lat mieszkam i pracuję w Polsce. Lubię przedstawiać Polakom swój rodzinny kraj, w tym także jego kuchnię. Od 2012 roku prowadzę blog kulinarny TureckiePrzepisy.pl, gdzie przedstawiam najróżniejsze potrawy kuchni tureckiej. Mój synek Leon jest moim pomocnikiem w kuchni, a mój mąż Łukasz jest najważniejszym konsumentem.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kuskus

Inne przepisy z Tureckie Przepisy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.