PATATES PÜRESİ, czyli puree ziemniaczane

PATATES PÜRESİ, czyli puree ziemniaczane

PATATES PÜRESİ, czyli puree ziemniaczane

Puree ziemniaczane. Dla Polaków nie jest to egzotyczna potrawa Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 1 kg ziemniaków ½ szklanki mleka sól 2 łyżki masła Przygotowanie Obrać i umyć ziemniaki i potem ugotować do miękkości. Odcedzić i utłuc. Dodać masło i wlać mleko. Doprawić solą. Artykuł PATATES PÜRESİ, czyli puree ziemniaczane pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy . czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tureckie Przepisy

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

DuyguDuygu

Nazywam się Duygu Bolikowski, jestem architektem i menedżerem projektów, pochodzę z Turcji, a od kilkunastu lat mieszkam i pracuję w Polsce. Lubię przedstawiać Polakom swój rodzinny kraj, w tym także jego kuchnię. Od 2012 roku prowadzę blog kulinarny TureckiePrzepisy.pl, gdzie przedstawiam najróżniejsze potrawy kuchni tureckiej. Mój synek Leon jest moim pomocnikiem w kuchni, a mój mąż Łukasz jest najważniejszym konsumentem.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kuskus, ziemniaki, puree ziemniaczane, puree

Inne przepisy z Tureckie Przepisy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.