Zupa truskawkowa z fetą i ryżem

Zupa truskawkowa z fetą i ryżem

Zupa truskawkowa z fetą i ryżem

Kremowa zupa truskawkowa jest bardziej na słodko niż na słono, chociaż smak fety wyraźnie przebija się przez lekką, cynamonową słodycz. Srukturę kremu łamie ugotowany ryż, który nadaje jej objętości. Dla mnie bomba smakowa, a jadłam na gorąco, na ciepło i na zimno, na obiad, na kolację i na podwieczorek. Dla lubiących bardziej słodko zalecam dodanie cukru według uznania. Składniki: ? 500 g truskawek ? 100 g sera feta ? 5 łyżek cukru ? 1 łyżeczka cynamonu ? 1/2 szklanki ryżu ? sól do gotowania ryżu Wykonanie:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję