Ziemniaki otulone boczkiem
Ziemniaki otulone boczkiem
W tym zestawieniu mdły ziemniak, ostry smak musztardowy chrupiącego boczku i aromatyczny tymianek wzajemnie się dopełniają i czynią zwykłego ziemniaka niezwykłym i niecodziennym. Świetnie pasują jako dodatek do mięsnego obiadu, my jedliśmy na kolację jako samodzielne danie. Składniki: ? 12 małych ziemniaków ? 12 plastrów wędzonego boczku ? 6 łyżeczek musztardy sarepskiej ? sól do smaku ? świeży tymianek Wykonanie: ? Ugotować obrane ziemniaki w osolonej wodzie. ? Każdy plaster boczku posmarować musztardą i z... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu To co kocham
Autor
Goszka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
boczek, obiad, przekąski, pieczone ziemniaki
Inne przepisy z To co kocham
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję