Żeberka w piwnej marynacie

Żeberka w piwnej marynacie

Żeberka w piwnej marynacie

Żeberek w piwie nigdy nie piekłam i nie jadłam, więc gdy usłyszałam, że są smaczne, postanowiłam przekonać się na własnych kubkach smakowych. Marynata jest bardzo aromatyczna, pachnie czosnkiem, miodem i musztardą. Uduszona cebula dodaje smaku żeberkom, jest miękka i krucha. Bardzo nam smakowały żeberka w tym wydaniu i polecam je gorąco! Składniki: ? 1 kg żeberek wieprzowych ? 2 cebule ? sól, pieprz Marynata: ? 1 szklanka piwa ? 2 łyżki musztardy ? 4 łyżki miodu ? 4 ząbki zmiażdżonego czosnku ? sok z 1/2 cytryny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.