Żaglówki z pastą jajeczną

Żaglówki z pastą jajeczną

Żaglówki z pastą jajeczną

Składniki na 2 kanapki: ? 2 bułki podłużne ? 2 jajka ? 1 łyżka masła ? 2 plastry sera żółtego ? 2 plastry dowolnej wędliny ? kilka liści sałaty zielonej np. liść dębu ? 1/2 ogórka zielonego ? 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku ? sól do smaku Wykonanie: ? Jajka gotować przez 8 minut, obrać i rozetrzeć widelcem z masłem, doprawić solą. ? Z bułek odciąć spody, delikatnie usunąć część miąższu i napełnić jajkiem. ? Łódki ułożyć na sałacie zielonej udającej fale. ? Plaster sera i szynki położyć obok siebie zakładając... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.