Składniki na 4 porcje: ? 4 filety ze śledzia w oleju ? sok z 1/2 cytryny ? 4 ogórki konserwowe ? 1/2 słoiczka marynowanych pieczarek ? 3 plastry marynowanej papryki ? 1/2 słoiczka czarnych oliwek bez pestek ? 1 cebula ? pęczek zielonej pietruszki ? 3 łyżki oliwy ? sól, pieprz Wykonanie: ? Śledzia pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny. ? Cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić i odstawić. ? Ogórki, pieczarki, paprykę i oliwki pokroić w drobną kostkę. ? Składniki sałatki połączyć z cebulą i posiek... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...