Soljanka z polędwicy

Soljanka z polędwicy

Soljanka z polędwicy

Tradycyjne danie kuchni rosyjskiej o słono-kwaśnym smaku. Pierwszy raz jadłam ją w byłym NRD, będąc studentką podczas wakacyjnego zarobkowania. Teraz miałam okazję ugotować soljankę na konkurs Blogerszefa – Kuchnia wschodnioeuropejska. Smak wybornie zaskakuje. Składniki na 4 porcje: ? 600 g polędwiczek wieprzowych ? 2 cebule ? 3 łyżki oleju ? 4 ziemniaki ? 2 ząbki czosnku ? 3 kiszone ogórki ? 2 łyżki krojonych pomidorów z zalewy ? 1 litr bulionu mięsnego ? 3 łyżki masła ? 3 liście laurowe ? 5 ziaren ziela ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję