Śledzie po grecku

Śledzie po grecku

Śledzie po grecku

Następne śledzie, które proponuję zaserwować na wigilijnym stole, są lekko marynowane z dodatkiem marchewki, cebuli i rodzynek. Polecam, bo smaczne, łatwe do przygotowania i zaskakujące smakiem. Składniki: ? 250 g filetów ze śledzi – u mnie 4 sztuki Lisnera w oleju ? 2 marchewki ? 2 cebule ? 1/4 szklanki oleju ? 1/2 szklanka rodzynek ? 1 łyżka miodu ? 2 łyżki octu ? sól, pieprz do smaku ? garść blanszowanych migdałów Wykonanie: ? Marchewki obrać i ugotować al dente. ? Cebulę pokroić w półkrążki i udusić na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

21 najlepszych przepisów na śledzie na Święta, Sylwestra i Karnawał

Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję