Śledzie orientalne ze skórką cytrynową i kuminem
Śledzie orientalne ze skórką cytrynową i kuminem
Śledzie z nutką orientalną, która przebija się smakiem kuminu, kurkumy i cynamonu. Skórka cytrynowa lekko chrupie i równoważy miękką teksturę cebuli. Pierwszy raz przygotowałam takie śledzie i okazały się hitem. Nawet Sławek spróbował, chociaż nigdy nie jada śledzi. Składniki: – 500 g filetów ze śledzi w oleju Sos cebulowo-cytrynowy – 2 cebule – 2 ząbki czosnku – 1/4 szklanki oliwy – 1/2 szklanka soku jabłkowego – 1/2 szklanki białego wyt... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu To co kocham
Warto przeczytać

21 najlepszych przepisów na śledzie na Święta, Sylwestra i Karnawał
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Autor
Goszka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śledź, sosy, zupa pomidorowa, śledzie w sosach, sledzie w oleju, boże narodzenie, sos pomidorowy
Inne przepisy z To co kocham
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję