Ryż z bakaliami po żydowsku

Ryż z bakaliami po żydowsku

Ryż z bakaliami po żydowsku

Przepis na : deser

W przeddzień Walentynek nie może zabraknąć dań rodem z kuchni walentynkowej. Niedawno dostałam od mojej przyjaciółki Asi książkę „Kuchnia miłosna. Afrodyzjaki”, z której to czerpałam inspirację na dzisiejsze danie. Ashourah to inaczej ryż z bakaliami i cynamonem, danie z kuchni żydowskiej. Ryż na słodko z rodzynkami, żurawiną, orzechami i cynamonem na pewno osłodzi niejedną Walentynkę. Składniki: ? 3/4 szklanki ryżu ? 1/2 szklanki rodzynek ? 1/2 szklanki suszonej żurawiny ? 3/4 szklanki orzechów wł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję