Pomidorowe lilie ze szpinakiem
Pomidorowe lilie ze szpinakiem
Składniki na 4 porcje: ? 4 duże pomidory ? 250 g liści szpinaku świeżego ? 4 małe kawałki sera białego ? 2 ząbki czosnku ? sok z 1/2 cytryny ? 2 łyżki oliwy ? sól Marynata: ? 5 łyżek oliwy ? 5 łyżek wody ? 5 łyżek octu winnego ? sól, pieprz Wykonanie: ? Połączyć składniki marynaty, najlepiej mocno wstrząsać w zamkniętym słoiczku. ? Pomidory umyć, położyć na desce szypułkami w dół i rozciąć je na 6 części uważając, aby się nie rozpadły. ? Pomidory ułożyć w miseczce, polać marynatą rozcięcia delikatnie je rozch... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu To co kocham
Autor
Goszka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szpinak
Inne przepisy z To co kocham
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję