Karmelizowane śliwki w rumie z lodami
Karmelizowane śliwki w rumie z lodami
Przepis na : deser
Czy wiecie, co to jest flambirowanie? Jeśli nie, to zapraszam do przeczytania przepisu. Składniki: ? 50 dkg śliwek bez pestek lub 1 opakowanie mrożonych ? 1 łyżka masła ? 3 łyżki cukru brązowego ? 50 ml białego rumu lub winiaku ? ulubione lody – 4 gałki Wykonanie: ? Rozpuścić masło, dodać cukier i gotować, aż się skarmelizuje. ? Wrzucić połówki śliwek, dokładnie wymieszać. ? Flambirowanie: wlać na powierzchnię śliwek rum i podpalić. Uważać na grzywkę! ? Potrząsając patelnią odczekać, aż się alkohol wypali. ?... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu To co kocham
Autor
Goszka
Inne przepisy z To co kocham
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję