Karmelizowane śliwki w rumie z lodami

Karmelizowane śliwki w rumie z lodami

Karmelizowane śliwki w rumie z lodami

Przepis na : deser

Czy wiecie, co to jest flambirowanie? Jeśli nie, to zapraszam do przeczytania przepisu. Składniki: ? 50 dkg śliwek bez pestek lub 1 opakowanie mrożonych ? 1 łyżka masła ? 3 łyżki cukru brązowego ? 50 ml białego rumu lub winiaku ? ulubione lody – 4 gałki Wykonanie: ? Rozpuścić masło, dodać cukier i gotować, aż się skarmelizuje. ? Wrzucić połówki śliwek, dokładnie wymieszać. ? Flambirowanie: wlać na powierzchnię śliwek rum i podpalić. Uważać na grzywkę! ? Potrząsając patelnią odczekać, aż się alkohol wypali. ?... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję