Gulasz z żołądków indyczych

Gulasz z żołądków indyczych

Gulasz z żołądków indyczych

Zaczynam poniedziałek podrobami, czyli gulaszem z żołądków indyczych. Nie wszystkim niestety dobrze się kojarzą, bo większość moich znajomych, nawet blogerów kulinarnych, nie jada takich potraw. Mimo że podroby nie są objęte nazwą ?mięso?, mają podobną budowę zbliżoną do tkanki mięśniowej i podobny skład chemiczny. Jednak słowo ?podroby?, inaczej zwierzęce lub ptasie wnętrzności, w Polsce ma jeszcze pejoratywne zabarwienie i przywodzi na myśl proste potrawy serwowane w barach. W kuchni europejskiej  ws... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję