Fasolka szparagowa w cieście piwnym
Fasolka szparagowa w cieście piwnym
Składniki: ? 2 garści fasolki szparagowej ? 1 szklanka piwa jasnego ? 1 szklanka mąki pszennej ? 1/4 szklanki nasion sezamu ? 1 jajko ? sól, pieprz ? olej do smażenia Wykonanie: ? Z fasolki obciąć końcówki, ugotować w osolonej wodzie. Ma być sprężysta. ? Piwo, sezam, mąkę, jajko roztrzepać w miseczce, przyprawić i odstawić do lodówki na 30 minut. ? Olej rozgrzać na patelni, fasolkę zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju. ? Wyciągać na papierowy ręcznik. Najlepiej smakuje na ciepło.{jcomments on} ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu To co kocham
Autor
Goszka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
fasolka, fasolka szparagowa, ciasto
Inne przepisy z To co kocham
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję