Kiszone rydze i marynowane rydze
Kiszone rydze i marynowane rydze
Składniki na kiszone rydze: rydze cebula ziele angielskie liść laurowy ziarenka pieprzu solanka ( na 1 litr wody 1 łyżka soli kamiennej niejodowanej) Kiszone rydze Wykonanie: Rydze pozbawiamy nóżek (nóżki podsmażam z cebulką na maśle). Czyścimy kapelusze i dokładnie myjemy. Rydze wrzucamy na wrzątek i obgotowujemy 3 min. W tym czasie obieramy cebulę, kroimy ją na cienkie piórka. Przygotowujemy również solankę. Na 1 litr zagotowanej wody dajemy 1 łyżkę soli. Na dno słoika dajemy część cebuli, przyprawy i rydze. ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Themo przepisy
Autor
Thermoprzepisy
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby
Inne przepisy z Themo przepisy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję