Kiszone rydze i marynowane rydze

Kiszone rydze  i marynowane rydze

Kiszone rydze i marynowane rydze

Składniki na kiszone rydze: rydze cebula ziele angielskie liść laurowy ziarenka pieprzu solanka ( na 1 litr wody 1 łyżka soli kamiennej niejodowanej) Kiszone rydze Wykonanie: Rydze pozbawiamy nóżek (nóżki podsmażam z cebulką na maśle). Czyścimy kapelusze i dokładnie myjemy. Rydze wrzucamy na wrzątek i obgotowujemy 3 min. W tym czasie obieramy cebulę, kroimy ją na cienkie piórka. Przygotowujemy również solankę. Na 1 litr zagotowanej wody dajemy 1 łyżkę soli. Na dno słoika dajemy część cebuli, przyprawy i rydze. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Themo przepisy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję