Karkówka z szynkowara

Karkówka z szynkowara

Karkówka z szynkowara

Kolejna domowa wędlina bez sztucznych dodatków i konserwantów. Skłądniki: 1,2 kg karkówki ząbek czosnku 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą 1/2 łyżeczki soli peklowej 1/2 łyżeczki soli łyżeczka żelatyny Czosnek zmiażdżyć i wymieszać z przyprawami, natrzeć dobrze mięso i odstawić do lodówki na 1-2 doby. Przełożyć całość do szynkowara, dobrze przycisnąć i zamknąć. Wstawić do garnka, zalać wodą i parzyć przez 2,5 godziny w temp. wody 80-90 stopni. Wyjąć z garnka i zostawić do wyst... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu talerz przyjemności

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję