Nalewka z głogu pieczonego z rodzynkami

Nalewka z głogu pieczonego z rodzynkami

Nalewka z głogu pieczonego z rodzynkami

Nalewka z pieczonych owoców głogu z dodatkiem rodzynek i wanilii. Zobacz także >>> nalewka głogowa korzenno-pomarańczowa Składniki: 1 kg owoców głogu 1 l spirytusu 1 l wody 300 g cukru 1 szklanka rodzynek 1/2 laski wanilii Przygotowanie: Umyte i odsączone owoce głodu wsyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika nagrzanego do 175'C na 10 minut. Wystudzone owoce przełóż do wyparzonego słoja, dodaj rodzynki i wanilię, zalej spirytusem i jedną szklanką przegotowanej zimnej wody, odstaw ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję