Tradycyjna zupa polskiej kuchni podawana z jajkiem i ziemniakami to obowiązkowa pozycja do przygotowania w sezonie wiosenno-letnim. Smak zupy szczawiowej to wspomnienie dzieciństwa, pobytu na wsi, wspólnego zrywania szczawiu i pierwszych kulinarnych rad babci. Składniki: 250g liści szczawiu 1l bulionu drobiowego 2 marchewki 5 ziemniaków 1 cebula 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka masła 3 łyżki śmietany 18% 1 pęczek koperku sól pieprz 5-6 jajek Wykonanie: 1. Marchew, cebulę i ziemniaki obrać, następnie marchew pokroić w p... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.