Szaszłyki z krewetkami, papryką i ananasem

Szaszłyki z krewetkami, papryką i ananasem

Szaszłyki z krewetkami, papryką i ananasem

Pachnące cytrusami grillowane krewetki z nutką pikanterii przygotowane w postaci szaszłyków ze świeżą kolorową papryką i odrobiną słodkości w postaci ananasa to świetny pomysł na lekkie danie z rusztu. Składniki: 500g krewetek tygrysich (waga po obraniu) 1/2 świeżego ananasa 1 czerwona papryka Marynata do krewetek: 1 papryczka chilli 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 2 łyżki rumu sok i otarta skórka z 1 pomarańczy sok i otarta skórka z 1/2 cytryny 1 łyżka posiekanego świeżego tymianku szczypta gałki muszkatołowej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krewetki, ananas, marynaty, szaszłyki, grill, owoce morza

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.