Rewelacyjny chłodnik pachnący świeżym koperkiem na bazie zielonego ogórka, szczypiorku, rzodkiewek połączonych zsiadłym mlekiem i jogurtem naturalnym, podany z jajkiem na twardo to świetna propozycja letniej, chłodzącej zupy na gorące dni. Składniki: 400g zielonego ogórka 200g rzodkiewki 1/2 pęczka szczypiorku 370g jogurtu naturalnego 200g zsiadłego mleka 100g śmietany 12% 3 łyżki posiekanego koperku 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek sól pieprz Dodatkowo: 4 jajka Wykonanie: 1. Obrane ogórki, rzod... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.