Rewelacyjna, mocno truskawkowa zupa z wyczuwalną nutką świeżej cytryny i aromatycznej wanilii, idealna kiedy żar leje się z nieba, a my marzymy o lekkim, szybkim i chłodzącym obiedzie. Składniki: 800g świeżych truskawek 3 łyżki cukru pudru sok i skórka z 1/2 cytryny 1/2 laski wanilii szczypta soli Wykonanie: 1. Truskawki umyć, pozbawić szypułek, pokroić w ćwiartki, przełożyć do dużej miski. Posypać cukrem pudrem, solą, dodać skórkę z cytryny, miąższ wanilii i skropić sokiem z cytryny. Całość dokładnie wymi... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.