Jajecznica po kapitańsku

Jajecznica po kapitańsku

Jajecznica po kapitańsku

Przepis na : śniadanie

Rewelacyjna forma uwielbianej na naszych stołach klasycznej jajecznicy z dodatkiem pomidorków koktajlowych i ostrej papryczki. Przepis został przechwycony od wujka marynarza, który często serwował nam jajecznicę podczas dawnych wakacji w Szczecinie. Składniki: 6 jajek 120g boczku wędzonego na surowo (najlepiej w plastrach) 15 sztuk pomidorków koktajlowych 1/2 strączka papryczki chilli 50g startego żółtego sera 1 łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz olej Wykonanie: 1.  Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojony w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, jajecznica, śniadania

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.