GRZYBKI MARYNOWANE Witam wszystkich serdecznie,wreszcie zaczęły się grzyby i moje pierwsze zbiory trafiły do słoiczków,robię je według starej rodzinnej receptury i potem są idealne na imprezę,lub do tatarka,lubię je po wyjęciu osączyć z zalewy i skropić magi-idealne są w ten sposób podane potrafię sama cały słoiczek wyjeść SKŁADNIKI NA ZALEWĘ: 2 szkl.wody 1/2 szkl.octu 10% 1/5 łyżki cukru 1/5łyżeczki soli 4 ziela angielskie 2 liście laurowe zalewę zagotować i odstawić PRZYGOTOWANIE: Grzyby oczyścić i wypłukać zala... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...lubię szybką prostą kuchnię,dla każdego,ale nie boje się również nowości z kuchni-u mnie na pewno znajdziesz coś dla siebie-zapraszam