Pierogi z soczewicą i marchewką
Pierogi z soczewicą i marchewką
3 szklanki mąki, 1 jajko, około 1 szklanki letniej wody, szczypta soli. Farsz: 1 szklanka czerwonej soczewicy, 1 marchewka, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, majeranek, imbir, sól, pieprz. Pierogi bezmięsne ostatnio robią furorę. Dzisiaj zaproponuję przepis na pierogi z soczewicą, marchewką i cebulką. Pyszne połączenie warzyw w tym farszu, da nam miłą odmianę - od dobrze nam znanych pierogów np. z kapustą. Pierogi idealnie smakują podane zaraz po ugotowaniu, jak również odsmażane później na patelni. Z ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni
Autor
mapik27
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi, pierogi przepis, ciasto, placki, kapustą, ciasto na pierogi, czerwona kapusta
Inne przepisy z Świat Domowej Kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję