Pierogi z jagodami i serkiem mascarpone

Pierogi z jagodami i serkiem mascarpone

Pierogi z jagodami i serkiem mascarpone

Takie pierogi robię raz lub dwa razy w roku , wtedy kiedy są świeże jagody. Na ogół robię farsz tylko  z owoców, tym razem dodałam też serek mascarpone którego resztka leżała w lodówce. I to był strzał w dziesiątkę! Jagody zostały zużyte do farszu, posypałam więc pierogi jeżynami. Pierogi były naprawdę pyszne, warto zrobić ! składniki  (ok 60 szt) ciasto na pierogi 2 szklanki mąki 3/4 szklanki gorącej wody farsz  250 g jagód 120 g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru lub ksylitolu do podania: ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.