Bułeczki filipińskie - pan de sal
Bułeczki filipińskie - pan de sal
Bardzo smaczne, miękkie bułeczki z nieco nietypową skórką - obsypaną tartą bułką. Najlepsze w dniu pieczenia. Warto zamrozić. Przepis ze strony Moje WypiekiskładnikiSkładniki na 10 - 12 sztuk:4 szklanki mąki pszennej chlebowej1 i 1/3 szklanki letniej wody1/4 szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego1,5 łyżeczki cukru1 łyżeczka soli12 g (1 łyżka) drożdży suchych lub 24 g drożdży świeżychbułka tarta, do obtoczeniaprzygotowanieMąkę wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Stare Gary
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
Stare Gary
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, ciasto, chleb, bułki, naleśniki, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, drożdżowe, naleśnik, pieczywo, chleb na drożdżach , chleb na zakwasie, ciasto na naleśniki, bułka pszenna, ciasto słonecznikowe
Inne przepisy z Stare Gary
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję