Chleb pszenno żytni Rike Mezker

Chleb pszenno żytni Rike Mezker

Czas czytania: 2 min Chleb pszenno-żytni Rinke Mezker znalazłam w książce Beatrice Ojakangas. Przygotowanie chleba najlepiej rozpocząć przed pójściem spać, ponieważ jest to chleb trójfazowy. Wieczorem wymieszać zaczyn i dać mu przynajmniej 9 godzin w ciepłym miejscu. Ciasto na chleb na zakwasie z dodatkiem mąki żytniej potrzebuje od kilku do kilkunastu godzin, aby odpowiednio przerobić mąkę na zaczyn. Po tym czasie można przystąpić do wykonania ciasta właściwego. Polecam ten przepis wszystkim, którzy cenią...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, drożdżowe, ciasto drożdżowe, chleb na zakwasie, biszkopt, bułki, truskawki, mielone, pączki, ciasto z truskawkami, chleb na drożdżach

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję