Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Już w dzieciństwie były to moje ulubione ogórki. Moja babcia nastawiała po 2 duże gliniane garnki tak aby każdy mógł sobie podkraść ogóreczka w ciągu dnia.  Najlepiej smakują jako dodatek do obiadu, kanapek czy właśnie na orzeźwiającą przegryzkę w upalny dzień.  A tymczasem... gdy jedne są gotowe do jedzenia, nastawiam następne... 2 kg ogórków gruntowych kilka długich łodyg kopru 6 ząbków młodego czosnku (w łupinkach) 1/2 korzenia chrzanu 2 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego 2 litry wody... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Asi

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.