Idealnie chrupkie, pyszne i wypełnione pęcherzykami powietrza faworki. Gwarantuję, że są baaaardzo wciągające i na jednym się nie skończy ;) Z tego przepisu wyszło mi 7 blach faworków :) 500 g mąki pszennej 250 g zimnego masła 250g śmietany 18% szczypta soli kilka kropel ekstraktu waniliowego cukier puder do posypania Masło posiekać z mąką. Dodać śmietanę, sól, ekstrakt waniliowy i zagnieść ciasto. Ciasto owinąć folią i wstawić przynajmniej na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto podzielić na 3-4 częśc...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...