Lemon Tart - Tarta Cytrynowa
Lemon Tart - Tarta Cytrynowa
This lemon tart is a french classic. I love that tangy taste and I hope you will like it too. Tatra cytrynowa to klasyka kuchni francuskiej. Uwielbiam ten kwaśny smak i mam nadzieję, że Wam też przypadnie do gustu. Ingredients for the pastry 110g flour 75g cold unslated butter 1 tablespoon ice cold water 1 small egg pinch of salt Ingredients for the filling Zest from 2-3 lemons 150ml freshly squeezed lemon juice 100g caster sugar 60ml creme freche 4 eggs and 3 egg yolks 3 egg whites and 5 tablespoons of ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Przyprawy i Kolory
Autor
Smaki
Kocham gotować
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, ciasto, cytryna, sok, francuskie, bez pieczenia, szybkie ciasto, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto z białek , szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto cytrynowe, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego
Inne przepisy z Smaki Przyprawy i Kolory
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję