Krewetki na maśle z czosnkiem, chili i natką
Krewetki na maśle z czosnkiem, chili i natką
Krewetki na maśle z czosnkiem, chili i natką Składniki: 250 g (około 20 sztuk) krewetek (surowych lub gotowanych, mrożonych lub świeżych) 4 ząbki czosnku, drobno posiekane pół papryczki chili drobno posiekanej 40 g masła 50 ml białego wina (opcjonalnie, ale warto) sól do smaku listki z 2 gałązek natki pietruszki Sposób przygotowania: Mrożone krewetki włożyć do miski, wlać letnią wodę i rozmrozić. Nieobrane krewetki obrać z pancerzy (pozostawić ogonki). Nieoczyszczone krewetki naciąć lekko noż... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Natalii
Autor
Natalia Wojtaszczyk
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
krewetki, bagietka
Inne przepisy z Smaki Natalii
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję