Choć sałata lodowa jest podobno jedną z najmniej wartościowych sałat jeśli chodzi o witaminy, to u nas jednak jest bardzo lubiana za smak i chrupkość. Świetnie pasuje w towarzystwie różnych warzyw. Doskonale komponuje się z sosem czosnkowym, czy musztardowym. Dziś właśnie zapraszam na odsłonę sałatki z warzywami, mozzarellą i musztardowym sosem. 1 główka sałaty lodowej 150-200 g pomidorków koktajlowych 1 zielony ogórek tzw wąż 1 czerwona papryka 1 op. mozzarelli w zalewie Sos: 4 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyż... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...