
Manniak z orzechami i jabłkami to propozycja w sam raz na szybki deser do kawy czy herbaty. Ciasto wychodzi wilgotne i aromatyczne. Przygotowane w małej blaszce 20×20 cm. Jest nie tylko proste w wykonaniu, ale też zaskakuje niebanalną, lekko ziarnistą konsystencją, którą ja osobiście bardzo lubię! Główną rolę grają tutaj trzy składniki: mielone orzechy, kasza manna oraz starte jabłka. Orzechy nadają charakterystycznego smaku, kasza manna – konsystencji, a jabłka sprawiają, że ciasto wychodzi wilg... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...