Pyszne, typowo imprezowe,czy świąteczne ciasto składające się z kakaowego biszkoptu, powideł śliwkowych, czekoladowej masy śmietanowej z suszonymi śliwkami moczonymi w rumie, masy śmietanowej z mascarpone oraz bezy. Ciasto jest słodkie, choć nie przesłodzone. Wysokie i podzielne. Baaardzo dobre. Jest też nieco pracochłonne, ale nie jakoś przesadnie. Przygotowanie ciasta warto rozłożyć sobie na 2 dni. Chodzi przede wszystkim o to, by dzień wcześniej zalać śliwki rumem. Jeśli chcesz zrezygnować z alkoholu, możesz śliwk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...