Selerowo – ziemniaczane puree

Selerowo – ziemniaczane puree

Selerowo – ziemniaczane puree

Puree w nowej odsłonie o charakterystycznym, wyrazistym smaku. Kolejna odmiana dla typowych ziemniaków do obiadu. Składniki: Ziemniaki ( dowolna ilość, ja miałam 5 ) Korzeń selera ( ½ objętości w stosunku do ziemniaków) 1 łyżka masła Kilka gałązek naci z selera Sól Wykonanie: Selera i ziemniaki obieramy. Gotujemy razem do miękkości w osolonej wodzie. Wodę odlewamy. Tłuczkiem do ziemniaków wyrabiamy na gładką masę z dodatkiem masła. Liście z selera drobno siekamy. Połowę dodajemy do masy a drugą polową posyp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję