Selerowo – ziemniaczane puree
Selerowo – ziemniaczane puree
Puree w nowej odsłonie o charakterystycznym, wyrazistym smaku. Kolejna odmiana dla typowych ziemniaków do obiadu. Składniki: Ziemniaki ( dowolna ilość, ja miałam 5 ) Korzeń selera ( ½ objętości w stosunku do ziemniaków) 1 łyżka masła Kilka gałązek naci z selera Sól Wykonanie: Selera i ziemniaki obieramy. Gotujemy razem do miękkości w osolonej wodzie. Wodę odlewamy. Tłuczkiem do ziemniaków wyrabiamy na gładką masę z dodatkiem masła. Liście z selera drobno siekamy. Połowę dodajemy do masy a drugą polową posyp... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy
Autor
Ewa Górska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ziemniaki, ziemniak, seler, puree, mięso, ziemniaki na obiad, obiad, mięso na obiad, drugie danie
Inne przepisy z Smaki Ewy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję