Pulpety wieprzowo – wołowe w leczo
Pulpety wieprzowo – wołowe w leczo
Pulpety to danie nieśmiertelne. Wychodzi zawsze i każdemu. Do dzisiejszego dania wykorzystałam gotową mieszankę ( mrożonkę ) leczo. Danie proste, smaczne i szybko możemy je przygotować. Zapraszam do garnków. Składniki: Mielone wołowo – wieprzowe 500 g Mieszanka leczo mrożona 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka almette Bulion Sól Pieprz Natka pietruszki Wykonanie: Mielone doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masą i formujemy klopsiki. Wykładamy do gotującego się bulionu warzywnego ( gotu... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy
Autor
Ewa Górska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, pulpety, dania mięsne
Inne przepisy z Smaki Ewy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję