Gotowana kukurydza z masłem
Gotowana kukurydza z masłem
Nie znam nikogo takiego co by nie lubił gotowanej kukurydzy. Jest przepyszna. Sama słodycz, a podana dodatkowo z solą i masłem to już poezja. Składniki: Kolby kukurydzy Sól Masło Wykonanie: Kukurydzę obieramy z łupin jeżeli takie posiada i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Sprawdzamy widelcem czy jest odpowiednio miękka. Po wyjęciu z wody lekko solimy i wykładamy na kukurydzy kawałek masła. Pod wpływem temperatury masło się rozpuszcza i oblewa kukurydzę. Teraz już tylko wystarczy zabrać się za jedzenie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy
Autor
Ewa Górska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
przekąska, przystawki, przekąski
Inne przepisy z Smaki Ewy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję