Gotowana kukurydza z masłem

Gotowana kukurydza z masłem

Gotowana kukurydza z masłem

Nie znam nikogo takiego co by nie lubił gotowanej kukurydzy. Jest przepyszna. Sama słodycz, a podana dodatkowo z solą i masłem to już poezja. Składniki: Kolby kukurydzy Sól Masło Wykonanie: Kukurydzę obieramy z łupin jeżeli takie posiada i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Sprawdzamy widelcem czy jest odpowiednio miękka. Po wyjęciu z wody lekko solimy i wykładamy na kukurydzy kawałek masła. Pod wpływem temperatury masło się rozpuszcza i oblewa kukurydzę. Teraz już tylko wystarczy zabrać się za jedzenie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję