Dżem czereśniowy bez konserwantów

Dżem czereśniowy bez konserwantów

Dżem czereśniowy bez konserwantów

Kolejna odsłona czereśni, dzisiaj w postaci dżemu. Robiony tradycyjną metodą, beż chemii. Wymaga więcej pracy ale jest on zdecydowanie zdrowszy. Składniki: 700 g wydrylowanych czereśni ( lub wielokrotność ) 350 g cukru ( lub wielokrotność ) Wykonanie: Umyte i wydrylowane wkładamy do garnka lub wysokiej patelni. Czereśnie zasypujemy cukrem na około 1 godzinę, aż zaczną puszczać sok. Po tym czasie podgrzewamy i lekko gotujemy. Gotujemy na małym ogniu aż uzyskamy odpowiednią gęstość (trwa to kilka godzin). Od czas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję