Pierożki pieczone (drożdżowe)
Pierożki pieczone (drożdżowe)
Przepis na : śniadanie
Te pierożki są przepyszne. Ciasto wychodzi mięciutkie, delikatne i długo nie czerstwieje. Można je zrobić z ulubionym nadzieniem, formując dowolnie wg uznania. Ja zrobiłam farsz z młodej kapusty z pieczarkami i dodałam kilka listków mięty. Wyszło przepysznie! Może ktoś się skusi? Składniki: – 500g mąki pszennej ( u mnie tortowa) – 240ml ciepłej wody (max 50 stopni Celsjusza) – 120ml oleju (u mnie rzepakowy) – 8g drożdży instant – 1łyżeczka cukru – 1/2 łyżeczki soli Nadzieni... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Armine
Autor
Armi
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, drożdżowe, kapustą, pieczarki, śniadania, przystawki, ciasto drożdżowe, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia
Inne przepisy z Smaki Armine
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję