Migdałowe kruche ciasto ze śliwkami i bezą, to maślano - migdałowy spód, kwaskowe śliwki i delikatna, krucha beza. Znika bardzo szybko z blaszki. Składniki ciasta: 150 g mąki pszennej (typ 500) 50 g mąki migdałowej (polecam Skworcu ) pół płaskiej łyżeczki mielonej wanilii (polecam Skworcu ) 80 g cukru 80 g zimnego masła 4 krople olejku migdałowego 3 żółtka Składniki bezy: 3 białka 180 g cukru Ponadto: 350 g śliwek węgierek 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 50 g blanszowanych migdałów siekanych Wykonanie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...